utorak, 10. prosinca 2013.

Bourjois Healthy mix serum~ 53 Light beige

U postu ''Uskoro na blogu~ recenzije'' puno vas je izrazilo želju da recenzija HM seruma bude što prije. Kako i sama muku mučim s odabirom idealnog pudera, te je čitanje recenzija pudera prvo što napravim prije nego li odem u shopping, odlučila sam se ovaj post staviti kao prioritet budući da znam koliko on može biti bitan.

Puder koji sam ja koristila prije danas recenziranog HM seruma, bio je Max Factor Xperience tekući puder. Nažalost, taj puder su povukli iz prodaje, a ja zbog toga još uvijek patim. :( Bio je moj HG puder, a njegovo povlačenje iz prodaje je mene vratilo na police drogerija i mučenje s odabirom pravog pudera. Kako je moja koža mješovita i dehidrirana, moram posebno paziti kakav puder ću izabrati. Uz sve to, mogla bih reći da je ona i problematična, a samim time jasno vam je koliko je težak i naporan put traženja novog pudera.

Budući da sam i ja, kao vjerujem i svi vi, čula pohvale za HM serum, odlučila sam se isprobati njega. Zanima vas jesam li zadovoljna izabranim? :) Nastavite čitati!

554IMG_2476

Što kaže Bourjois?

Bourjois HM serum je tekući puder gel teksture koji je namijenjen postizanju svježeg i ujednačenog tena, uklanja sivilo te koži pruža blistavost. Pogodan je za sve tipove kože, nekomedogen je, te hipoalergenski i dermatološki testiran. Suši se u polu-mat finiš, te bi na licu treba trajati čak 16 sati.

Što kažem ja?



  • napomena: moja koža je mješovita, dehidrirana i problematična.

Bourjois HM serum dolazi u plastičnom pakiranju na pumpicu pomoću koje se proizvod lako dozira. Miris mu je cvijetni, voćni miris, kojeg ja obožavam! No ne morate se brinuti, on se na licu niti malo ne osjeti. Dolazi u količini od 30ml, a cijena mu je oko 110 kn.

554IMG_2472

Ovaj tekući puder, po mom mišljenje, nema veze s gel teksturom. Puder je pomalo vodenkast, poprilično rijedak i nije gust poput primjerice Bourjois Flower Perfection pudera. Na slici ispod možete vidjeti teksturu, te swatch ovog pudera! Kao što možete vidjeti u samom naslovu, riječ je o nijansi 53 Light beige!

page

HM serum neće vam priuštiti snažno prekrivanje, te ukoliko je to ono što tražite od pudera, ovaj puder svakako preskočite. Njegovo prekrivanje je izuzetno lagano, može se nadograditi, no ni tada nećete dobiti snažno prekrivanje. Ovaj puder će vam prekriti crvenilo, izjednačiti ten, dati svjež izgled lica, ukloniti sivilo i beživotnost, ne ukoliko težite prekrivanju velikih nepravilnosti, to s njim nećete dobiti, te će te morati koristiti korektor! Ovaj puder se lako nanosi, razmazuje, te se ne osjeti na licu! Ja ga nanosim prstima, što nikad s niti jednim puderom ne radim, no s njim mi je na taj način rezultat najljepši!

S HM serumom ćete dobiti lagano prekrivanje, polumat finiš, te će vam koža izgledati zdravo i svježe. Jako volim kod ovog pudera što nije mat,a opet, ni ne sjaji se previše. Konačan rezultat je uistinu divan!

Nisam sigurna koliko je točna tvrdnja da će se na licu zadržati čak 16 sati, no meni je na licu bio 5-6 sati bez da sam ga popravljala što me zaista iznenadilo. Puder vam neće izazavati dodatne probleme ne licu, nije komedogen!

Sastav:

554IMG_2474

Na slici ispod možete vidjeti kako on izgleda na mom licu. Osim njega, na licu imam malo rumenila, i mrvicu korektora ispod očiju. Stvarno mrvicu! :) Nije mi bio baš užitak staviti sliku gdje se lice vidi ovako blizu, budući da je ono daleko od dobrog, no nadam se da ste ovako stekle bolji dojam što se ovog pudera tiče! :)


Zaključak: ovaj puder preporučujem svima koji traže lagano prekrivanje, blistav ten, te prirodan izgled lica!

Moja ocjena: 9/10 zbog slabijeg prekrivanja!

Jeste li isprobale ovaj puder? Sviđa li vam se? Koji puder vi trenutno koristite?

Broj komentara: 38:

  1. ja ga također koristim, i zadovoljna sam. ja imam ok kožu, isto tak malo mješovitu i suhu, ali s malo nepravilnosti pa mi je ovaj puder super :)
    sviđa mi se kaj si stavila sliku sebe, super recenzija

    OdgovoriIzbriši
  2. Joj, zvuči kao nešto što bi meni trebalo - više ujednačavanje tena, nego nekakav neprozirni premaz. Koža mi uvijek brzo "popije" vlagu iz bilo kakve podloge, pa zbog nekakvih težih tekstura teksture uvijek izgledam k'o da sam facom pala u brašno. I da, kako to ti imaš problematičnu kožu, molim lijepo? :) Koju god fotku do sada sam vidjela, lice k'o saten. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Lice ti je jako lepo i čisto!
    Čula sam samo pozitivne komentare za HM ali mislim da meni ne bi odgovarao zato što imam masnu kožu, imam takav utisak. Hvala na recenziji. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovaj 'puder' je meni fenomenalan,tocno ono sto trazim od njega,ali isto tako treba napomenuti da ga bourjois nije smjestio u pudere vec u serume pa se neko spektakularno prekrivanje niti ne može očekivati.Oni također imaju u svojoj ponudu i HM puder koji nudi jače prekrivanje.

    OdgovoriIzbriši
  5. Imam ga ali mi koža nije perfektna pa ga koristim samo kada nemam puno nepravilnosti. Ja mislim da je ovaj puder za djevojke s perfektnom kožom, koje žele da jim puder samo malo ujednači ten :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Nikako da probam taj puder!
    Super recenzija,a ti si prekrasna i imas predivan ten!

    OdgovoriIzbriši
  7. Lice ti super izgleda, ne moras se brinuti! :)
    Ovaj puder osobno nisam probala,ali ocu jednog dana... moja preporuka za puder ti je Revlon Colorstay! Meni osobno najbolji puder ikad i imas velik izbor nijansi,pogotovo svjetlih za nas bljedopute, a takoder imas i za odredeni tip koze ( normalna/suha i masna/mjesovita). Dode oko 105 kuna,

    OdgovoriIzbriši
  8. Koža ti divno izgleda! Nikada nisam uzimala ovaj puder u obzir, jer sam čitala da je pretežno namenjen suvoj koži i da na nešto masnijoj samo sklizne. Ja imam masnu t-zonu, ali suve delove oko usana, te dosta dehidriranu kožu. Videću da probam negde, jer si me baš zainteresovala!

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja sam tu;u pogledu na tekuće pudere,BB kreme i takve slične proizvode ...najbolje reć-zbunjena.rekla sam sama sebi da ću si"dopustiti"tekući tek kad navršim....da-radi se o jednoj malo većoj brojci!i sada-ja uzmem BB od Garniera....odem van-ono-topimmmm se;to se sve ...uvuklo u pore,izgledala sam u-žas-no!pa onda zaključim da puno bolje izgledam sa dobrim primerom i samo puderom u kamenu gore.i korektor,of kors.ti veliš da imaš problematičnu kožu;ja dobro vidim,i vidim da i ja imam mješovitu i osjetljivu(stalno ju hidratiziram)a to"problematično"-to je valjda par prištića na mjesec-kao i kod mene....a hoću ti reći-ljepoto-ma netreba tebi tekući!!!ili sam ja doista zaostala;al kad vidim po tramvaju cure,srednjoškolke koje imaju tonu pudera na čistom,lijepom licu-dođe mi da im velim!...a kak su tek podivljale za"debelim,gustim i tamnim"obrvama-nacrtano,onako umjetno-a----jooooooj!uživaj u svojoj prirodnoj svježini;manje je uvijek više!kiss K

    OdgovoriIzbriši
  10. Imam i volim ali mi je ipak Revlon colorstay nenadmašan :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja isto prije nego želim nešto kupiti obavezno pročitam par recenzija, pogotovo ako se radi o proizvodu kao puder koji je skuplji i koji traje dosta dugo. :) I lice ti je savršeno zaista, ne moraš se brinuti! :) ❇♥ Blog written by two friends: http://teenagewastelandbyhd.blogspot.com/ ♥❇

    OdgovoriIzbriši
  12. Zvuči super, samo mi se ne sviđa ovaj dio sa slabim prekrivanjem. A opet, ja nisam zadovoljna ni s prekrivanjem Revlonovog Colorstaya. Da, dobro znam kako je teško odlučiti se za kupovinu novog pudera. Meni je najteži na kraju odabir nijanse, osobito pod onim groznim svjetlima. Baš mi žao što su povukli tvoj HG puder, zašto to radeeeeeeeeeeee!

    OdgovoriIzbriši
  13. Bok Mona! Unaprijed se ispričavam na dužem komentaru, jer iako ga tek sad počinjem pisati, znam da ce biti poduži :P tvoj blog otkrila sam u nedjelju sasvim slučajno i bas sam hepić jer si mi ti uz BabyDoll bila (kažem bila jer očito se nažalost Šminkerica polako gasi) najdraža šminkerica ;) što zbog toga što imamo iste ukuse, što zbog toga što imamo 'istu' boju kose, očiju, tip kože itd itd :)
    Pročitala sam sve postove, pa sam naišla na još jednu 'sličnost', a to je ZARA. Totalni sam Zara freak. Moja početna stanica je uvijek Zara kad idem u shopping, pa ako ne nađem ništa onda idem dalje lutatit, ali rijetko kad se desi da ne nađem nešto :P no, dosta o starijim postevima, jer neće biti kraja, a ja mogu jako puno pričati/pisati :/. Nadovezati ću se samo na ovaj prijašnji o nadolazećim recenzijama i reći kako me bas zanima koliko si zadovoljna skoro pa sa svime što si navela :P, posebno sa Shiseido ružem jer su meni savršeni i hidratantni, što mi je važno jer imam jako suhe usne i inače, a pogotovo zimi. Čim sam otkrila blog, odmah sam znala da ću te izgnjaviti za par savjeta :) a ova recenzija mi je došla kao naručena, jer od toliko silnih pudera nemam pojma više koji da kupim. Revlonov colorstay mi je kao super, ali ipak shvatila sam da mi je pretežak i osjećam se kao da imam masku na licu dok ga imam. Prešla sam na Garnierovu BB kremu, i sve je bilo super neko vrijeme, međutim nakon nekog vremena počele su mi se pojavljivati narančaste i žute fleke, odvratno :/ tako da mislim da ću probati ovaj (ili imaš koju BB za preporučiti?! :) ) jer mi ne treba bas neko super jako prekrivanje jer mi tu i tamo izbaci koji prištić, a i za sve ostalo tu je colorstay fasada ;) što se tiče drugog savjeta, čitala sam na Šminkerici da koristiš Garnier farbu 111. Meni je dugogodšnja farba počela izazivati alergijsku reakciju pa sam je prisiljena promijeniti nažalost, jer mi je boja bila super, pa razmišljam o Garnieru. Međutim imam narančasti pigment, pa neznam kako bi to ispalo na mojoj kosi, a i postoji 111+ (nutrisse) i 111 (color sensation)... koju ti koristiš? Ne želim biti ni prežuta, ni presiva :)
    Još jednom ću ti se ispričati na gnjavaži i reći ti da si dobila još jednog 'pratitelja' i da samo nastaviš ovako jer ti je blog super ;)
    P.S. ovo je prvi put ikad da komentiram ičiji blog, sva sam uzbuđena kao nekakva tinejdžerica, a nažalost već duuugo, duuugo to nisam :( haha
    Pozdravčić, pusa!

    OdgovoriIzbriši
  14. Obožavam puder i stavljam ga i kada je lice super! I mislim da je Bb,CC krema laž,sve je to isto, pa uvijek biram puder!Ono što sam shvatila jeste da puder ne trebam kući (a sada sam dosta kući) pa mi je lice samo pod hidr.kremama i bolje je nego prije,čisto i meko.. a vani moram biti "naminkana" :) ,to je moja taktika. Trenutno imam whipped Creme MF, diskutabilan je, onako,..Inače Loreal True Match najbolji ikad, po cijele dane sam ga nosila i savršen je! Borjous nisam probala,na swatchu je ok ali odmah u tekstu me odbila plastična bočica,.. :/

    OdgovoriIzbriši
  15. Slažem se, puder je stvarno super! :)
    I hvala, drago mi je što ti se recenzija svidjela! :)

    OdgovoriIzbriši
  16. U tom slučaju svakako probaj ovaj puder! Odličan je i prema tome što trebaš, vjerujem da će ti odgovarati! :)
    Ajoj, hvala ti puno, ali to uistinu nije tako. Nekad su bolji, nekad lošiji dani, no LRP duo krema mi je puno pomogla! :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Hvala ti! :)
    Ukoliko ti je koža masna, ne bi ti odgovarao! Bolje probaj s nekim drugim puderom :) I ništa! :)

    OdgovoriIzbriši
  18. ''Obični'' HM mi ne odgovara, probala sam ga, no nije za moju kožu, nažalost!

    OdgovoriIzbriši
  19. Složila bih se s tobom, makar mislim da i one cure čija koža nije savršena mogu koristiti ovaj puder. Malo korektora i stvar je riješena! :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Svakako ga probaj! :)
    Hvala ti puno na komplimentima. :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Popravlja se, to je najbitnije! :)
    Svakako ga probaj, odličan je puder.
    Revlon Colostay imam i koristim ponekad. Meni osobno je on malo težak na licu. Odlično prekriva i super mi je za one dane kada želim imati ''savršen'' ten! :) No za svakodnevni makeup ga ipak izbjegavam.

    OdgovoriIzbriši
  22. Hvala ti! :)
    Svakako ga probaj, mogla bi se iznenaditi. :) Moja mješovita koža i on se vole :)

    OdgovoriIzbriši
  23. Glavno da si si pronašla ono što ti najbolje odgovara! :)

    Nažalost draga, imam ja problematičnu kožu. Nekad izgleda bolje, nekad gore. No trenutno ju držim pod kontrolom s LRP Duo kremicom.
    I slažem se s tobom, ne treba pretjerivati! :) Pusa

    OdgovoriIzbriši
  24. Meni je Revlon jako težak na licu i koliko god ga volim, toliko ga nekad ne volim! :D

    OdgovoriIzbriši
  25. Upravo to. :) Pročitam recenzije, odlučim se za neki proizvod, a onda shopping! :)
    I hvala ti puno. :)

    OdgovoriIzbriši
  26. I meni je to nedostatak ovom puderu, no uz korektor sve se to da popraviti! :)
    Hihihi mislim da si ti jednina koja se žali na prekrivanje Revlon Colorstay pudera. :D Ja opet kukam zato što mi je toliko gust i težak na licu :(

    I da, moja reakcija nakon povlačenja Xperience pudera je bila bajna! :D Skoro sam se rasplakala. Da sam barem to prije saznala, opskrbila bih se sa zalihom :(

    OdgovoriIzbriši
  27. Ne moraš se ispričavati na dugom komentaru, meni to niti malo ne smeta! :)

    Jako mi je drago čuti da sam ti bila najdraža Šminkerica. To mi je veliki kompliment i hvala ti na tome! :)
    Što se Revlon Colorstay pudera tiče, moje iskustvo s njim je isto kao i tvoje. Taj puder uistinu je super, no težak je na licu i ne volim ga nositi svaki dan. Ja ti od srca preporučujem ovaj puder, on je toliko lagan da bi se usudila usporediti ga s BB kremama. Probaj ga, vjerujem da će ti odgovarati! :)

    Što se boje za kosu tiče, žao mi je zbog alergijske reakcije. Znam kako je kad nađeš nešto što ti odgovara, a onda spletom okolnosti to više ne možeš koristiti. Boja koju ja koristim nije niti jedna od ovih koje si spomenula. Te boje nisam niti probala.
    Koristim Garnier Color Naturals 111 boju za kosu i ona mi je odlična. Kosa mi nije niti žuta, niti siva, nego bude negdje između. Vjerujem da bi i tebi mogla odgovarati, isprobaj ju! I svakako mi javi rezultate :)

    I sad sam i ja uzbuđena i sretna što komentiraš baš moj blog! Hvala ti na tome i drago mi je što ti se blog sviđa. Pozdrav. Pusa :*

    p.s. nisi me gnjavila i slobodno piši duge komentare! :)

    OdgovoriIzbriši
  28. Hihi, i ja sam poput tebe. Puder ne stavljam kada sam doma, čak ga ne stavljam ni uvijek kada idem nekud. :) Ovisi kako kad! :)
    L'oreal True Match mi je na listu pudera koje moram probati. Mislim da će on doći na red nakon HM seruma, posebno sad kad si ga nahvalila :)

    OdgovoriIzbriši
  29. Prodano! ;) budem uzela onda ovaj puder kroz par dana, ako naravno budu imali dovoljno svjetlu nijansu za mene duha :) a što se tiče farbe.. haha fail :) još sam i gledala na stranici od Garniera kao nijanse i sve, prošla sam nutrisse i color sensation, a color naturals sam samo preskočila i izignorirala, smotana :P. Brine me da mi izrast ne bi bio narančasti ili žuti (s obzirom na moj pigment), jer sam u zadnja 2 tjedna valjda cijeli internet pretražila u potrazi za novom farbom, pa ima i zadovoljnih i ne, netko je došao žut netko narančast, netko presiv, što je logično jer je sve idividualno, a ja sam teški paranoik što se tiče kose, pa se samo mogu nadati da će sve ispasti ok. Probat ću naći onda ovu Color Naturals 111, pa ako ne nađem uzimam Nutrisse jer je ultra light very ASH blonde, što je meni vrlo važno da ne izgledam kao da bi je netko razbio jaje na glavi :P :) i da, danas sam kupila novu maskaru - Maybelline The Rocket Volum' Express, nadam se da će učiniti nešto s mojim plavim, nepostojećim, kratkim, rijetkim trepavicama :D jer su moju dugogodišnju Bourjois naravno izbacili iz asortimana -.- tako da.. nikako mi ne ide s kozmetikom u zadnje vrijeme..
    Opet previše pišem, a i javne financije se neće naučiti same nažalost, tako da ti šaljem lijep pozdrav do idućeg tipkanja, koje će vjerojatno biti jako skoro :P :)

    OdgovoriIzbriši
  30. Imam i ja ovaj puder,istu nijansu,kupila sam ga na brzinu,pa mi neodgovara jer imam malo tamniji ten i zuckast podton,suhu kozu. Definitivno trazim drugi,hidradantniji ;-) a ti si mi prelijepa :-*

    OdgovoriIzbriši
  31. meni je upravo ovaj puder HG, potrošila sam bočica i bočica, koristim nijansu 53 i niko mi ne vjeruje da imam puder na licu , djeluje tako prirodno,super je :))

    OdgovoriIzbriši
  32. Evo i mene nakon puuno, previše dana. :) Kako je prošlo bojanje? Jesi pronašla puder? :)
    A Maybelline The Rocket Volum' je moja najdraža maskara ikad. Obožavam ju i uz 2000 calorie mi je naj naj i moram ju uvijek imati. :)

    OdgovoriIzbriši
  33. Žao mi je što ti ne odgovara, ja sam jako zadovoljna! :)
    Hvala ti na komplimentu :)

    OdgovoriIzbriši
  34. Upravo to. Puder se super stopi s tenom i ne primjeti se na licu. :) Uistinu je odličan :)

    OdgovoriIzbriši
  35. […] Sva sjenila koja sam koristila su iz moje voljene Naked 2 palete, ruž je zapravo olovka koja više nema naziv, no mislim da je Avon (?!). Tuš je Parisax koji je moj omiljeni tuš (recenzija bi mogla već sutra!), maskara je Chanel Le Volume, a rumenilo Catrice. Jesam što zaboravila!? Ah da, puder je HM serum, čiju recenziju imate ovdje. […]

    OdgovoriIzbriši
  36. Najpre da pohvalim tvoje recenzije te make up.Samo bih te pitala,posto imam 14 godina i ne bih koristila puder bas svaki dan vec BB ili CC kremu,da napises recenziju o nekoj koja je lagana i za zimske dane.Inace koza mi je mesovita ali ne problematicna,koristila sam Garnierovu,Essence,Avonovu,medjutim nisu se bas pokazale kao najsrecniji izbor(pogotovo Avonova,koja je izgleda prejaka,tako da je zavrsila u neseseru moje mame :D ).Hvala unapred i samo nastavi da pises jer zaista pomazes pri izboru make up proizvoda i sprecavas uzaludno trosenje novca :* :D

    OdgovoriIzbriši
  37. Hvala ti puno! :)
    Biti će recenzija jedne CC kreme čija kupovina i testiranje mi je u planu. Molim samo mrvicu strpljenja do tad! :)
    I još jednom, hvala puno na lijepim riječima. :*

    OdgovoriIzbriši
  38. Ja sam čula da ga povlače iz prodaje, jel zna netko da li je to stvarno istina?? Zato jer je ovo jedini puder koj mi je zapravo ikada bio dobar.

    OdgovoriIzbriši

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...